@LISAMARCOM – Hulpbijtekstenbeeld.nl

Nature shoot: Lara Deutz

Nature shoot: Lara Deutz

YES! Afgelopen maand lanceerde de Rotterdamse singer-songwriter Lara Deutz de remix ‘Plastic People (feat. Cay-T)’ en de maand hiervoor haar nieuwste EP ‘Tree Wisdom, waar ook LISAMARCOM onderdeel uit mocht maken.

Een dancetrack is nieuw voor deze singer-songwriter, die voornamelijk geïnspireerd is door jazz- en popmuziek. Lara’s EP ‘Tree Wisdom’ is een mix van deze twee genres en bestaat uit drie liedjes die ze vanuit haar hart heeft geschreven (waar Plastic People een onderdeel van is).

In het nummer ‘Tree Wisdom’ (waarnaar de EP is vernoemd) wordt het ritme aangegeven met vingerknipjes en stokjes, zodat de nadruk ligt op de melodie en persoonlijke songtekst. Dit wordt verder aangevuld met jazzy piano riffs. 

Het nummer ‘Plastic People’ is geïnspireerd op Lara’s dromen en op de film Blade Runner. Dit nummer heeft dan ook een filmische sfeer, bevat veel elektronische geluiden en meeslepende saxofoonlijntjes.

Met ‘Remember’ krijgt de EP nog meer kleur. In tegenstelling tot de andere twee liedjes heeft dit nummer een swingend uptempo ritme met reggae-invloeden, waar je lekker op kunt meedansen.

De achterliggende gedachte van de EP ‘Tree Wisdom’ is om zelfontwikkeling te stimuleren met een link naar het levensproces van een boom. In de herfst verliest een boom al zijn bladeren en in de lente komt hij weer helemaal tot bloei, zoals nu. Hiervan maakte Lara een illustratie, die de cover is van de EP. In de songtekst komt dit naar voren als “What can I let go, what can I grow?” 

Alle muziek componeerde de multi-getalenteerde artiest zelf en nam ze op in haar eigen thuisstudio in Rotterdam.

Benieuwd hoe zij dit verwerkt in haar muziek? Vanaf NU is de EP Tree Wisdom te beluisteren op Spotify!