@LISAMARCOM

Brand your business: Ga voor een zakelijke fotoshoot

Ligt jouw focus op branding van je business? Kies dan voor een business shoot op jouw persoonlijke werkplek, locatie of studio naar keuze.

Bij het zakendoen draait alles om de eerste indruk, en wij begrijpen dat als geen ander. Of je nu een gevestigd bedrijf, een hardwerkende freelancer of een ambitieuze ondernemer bent, jouw visuele identiteit is van cruciaal belang. Content blijft vaak lang online staan en hier kun jij de vruchten van plukken.

Jouw zakelijke succes begint met een sterke visuele identiteit. Laat ons je helpen om het gezicht van jouw bedrijf vast te leggen en te versterken. Met onze business shoot ben je verzekerd van beelden die vertrouwen opwekken en indruk maken op je doelgroep.

@LISAMARCOM fotografeert jou in je natuurlijke habitat: jij op je werkplek, aan het werk. De fotografiestijl is thematisch en afhankelijk van het werk wat je doet. Samen bepalen we van te voren welke boodschap je precies over wilt brengen en maken we een moodboard met de setting, styling en (eventueel) de make-up.

Waarom zou je kiezen voor een business shoot?

 1. Betrouwbaar beeld: Laat zien dat je serieus bent over je onderneming met professionele portretten die vertrouwen wekken bij je klanten en partners.

 2. Persoonlijke touch: We nemen de tijd om jou en je bedrijf te leren kennen, zodat we de essentie van jouw merk kunnen vastleggen in elke foto.

 3. Veelzijdigheid: Of je nu op zoek bent naar portretten voor je website, social media, marketingmateriaal, of zakelijke profielfoto’s, onze fotoshoots zijn op maat gemaakt voor jouw specifieke behoeften.

 4. Professionele begeleiding: Onze ervaren fotografen zorgen voor een ontspannen en productieve fotosessie, zelfs als je geen ervaring hebt voor de camera. We make you smile anyway!

 5. Resultaten die indruk maken: Onze foto’s benadrukken jouw professionaliteit en persoonlijkheid, waardoor je bedrijf zich kan onderscheiden in een competitieve markt.

Wat kun je het beste meenemen naar de fotoshoot?

 • Ik adviseer verschillende setjes mee te nemen. Kies een outfit die past bij je merk en bij de uitstraling die je wilt creëren. Denk aan een statement outfit, en jurkje, een net pak.
 • Vermijd drukke patronen en kies voor kleuren die passen bij de achtergrond en de sfeer van de foto’s. Kies voor gelaagde outfits die je makkelijk kunt wisselen – denk aan foto’s met jas aan/uit, sjaal om/af. Kies voor outfits waar beweging in zit.
 • Zorg bij voorkeur voor huidkleurige strapless underwear of zorg dat de BH-bandjes niet zichtbaar zijn op de foto. 
 • Zorg voor een lichte basis make-up: Foundation, mascara, poeder, eventueel lipgloss of lipstick. Foundation van MAC Cosmetics bevat speciale ingrediënten met lichtdeeltjes die goed reflecteren op de foto. 
 • Props kunnen helpen om de sfeer van de foto’s te versterken en je merkboodschap over te brengen. Kies props die passen bij je merk en die helpen om je verhaal te vertellen. Het belangrijkste is dat je jezelf bent en je authentieke merkpersoonlijkheid laat zien!

Hoe bereid je je het beste voor?

 • Geef de kantoorplanten voldoende water en verwijder eventuele dode bladeren. 
 • Verwen jezelf: ga lekker naar de kapper en de schoonheidsspecialiste. 
 • Zorg dat je ten minste 48 uur van tevoren niet langdurig in de felle zon hebt gezeten of onder de zonnebank bent geweest. Dit in verband met strepen op de huid.
 • Zorg ervoor dat je huid voldoende is gehydrateerd en beschermd: drink in de dagen voorafgaand de fotoshoot voldoende water en gebruik vochtinbrengende crèmes met een UV filter. 
 • Verwijder elastiekjes om de pols tijdig.
 • Alcohol, roken, zwarte thee en koffie droogt de huid uit en maakt het grauw, probeer dit in de dagen ervoor zoveel mogelijk te vermijden.
 • Zorg ervoor dat je ontspannen bent. Mediteren helpt.
 • Last but not least… geniet van de shoot! Het is jouw moment, jouw feestje.

Wil je een visagiste, kledingstyliste of hairstyliste bijboeken?

Dit kan! Ik deel graag mijn powermensen met je.

Wil je een personal storytelling interview bijboeken?

Ook dit is mogelijk. Neem contact op voor meer informatie.

Hoe gaat een fotoshoot in zijn werk?

Voor de fotoshoot

 1. Samen bespreken we aan de hand van een checklist wat jouw persoonlijke behoeften en wensen zijn, alsmede de details van de shoot – zoals de locatie, het tijdstip, de kledingstijl en eventuele speciale verzoeken. 
 1. Aan de hand van deze briefing zal ik een offerte, debriefing, concept, moodboard en draaiboek maken om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt op de dag van de shoot. Jij kijkt de offerte, debriefing, concept, moodboard en draaiboek na. Klopt alles? Zijn er nog aanpassingen nodig? Is alles naar wens? Dan geef je akkoord. 
 1. Indien nodig doe ik een voorverkenning en pre-fotoshoot. Sowieso zorg ik ervoor dat ik op de dag van de fotoshoot op tijd op de locatie aankom om voldoende tijd te hebben om de omgeving te verkennen en de beste plekken te vinden om foto’s te maken. Thuis zorg ik ervoor dat mijn camera en lenzen schoon en klaar zijn voor gebruik. Ik controleer de instellingen en zorg ervoor dat ik voldoende geheugenkaarten en batterijen heb. Ook neem ik altijd wat styling attributen mee. De selectie hiervan verschilt per fotoshoot.

De dag van de fotoshoot

 1. Na aankomst bouwen we op wat er nodig is. Dit kan zijn: de make-up/hair & kleding ruimte en/of de set. Uiteraard denk ik mee met de styling van jou en de setlocatie.
 1. Na een korte bespreking zal ik de tijd nemen om je op je gemak te stellen en begin dan met het maken van de foto’s. Ready, set, go! Ik zal ervoor zorgen dat ik verschillende hoeken en composities uitprobeer om een breed scala aan foto’s te krijgen.
 1. Je ontvangt de factuur op de dag van de fotoshoot met een termijn van 14 dagen.

Na de fotoshoot

 1. Na de fotoshoot maak ik een selectie en zal de foto’s bewerken en retoucheren om ze er op hun best uit te laten zien. Ik zal alvast een voorbewerking doen en de belichting, kleur, contrast en scherpte aanpassen om de foto’s er professioneel uit te laten zien. 
 1. Ik zal de geselecteerde foto’s naar je toe sturen via een veilige online galerij (Adobe Lightroom). Jij kiest vervolgens je favoriete beelden uit. Je krijgt altijd wat marge van mij. Wil je meer foto’s uitkiezen dan we hadden afgesproken? Uiteraard is dit mogelijk. Ik vraag 5 euro (excl. BTW) extra per foto. 
 1. Aan de hand van de eindselectie zal ik zorgen voor de nabewerking, zodat de foto’s van hoge kwaliteit zijn en dat ze voldoen aan je verwachtingen. 
 1. Na betaling van de factuur lever ik de beelden op (via Abobe Lightroom of WeTransfer.) Dit zal uiterlijk na 14-21 dagen van de fotoshoot zijn, tenzij anders afgesproken.

Na de oplevering

 1. Na de oplevering zal ik contact met je opnemen om te zien of je tevreden bent met de foto’s en of je verdere behoeften hebt. 

En nog even dit.. 

Kwaliteitsbehoud is belangrijk. Daarom is het niet mogelijk om alle onbewerkte foto’s aan te leveren en is het niet toegestaan om de foto’s voor de oplevering te delen met derden. Ook is het niet toegestaan om screenshots te maken van de foto’s in de online galerij en deze te delen met derden. 

Kun je niet wachten en wil je alvast een voorproefje delen? Laat het me weten – dan zorg ik ervoor dat de desbetreffende foto spic en span is en dat je hem kunt downloaden, zodat je altijd de allerbeste kwaliteit hebt. Don’t waste your beautiful pictures!

Indien je nog vragen hebt over deze werkwijze of als je verdere informatie nodig hebt, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

Laatste projecten

Klaar om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen? Neem vandaag nog contact met ons op om je business shoot te plannen.

%d bloggers liken dit: