@LISAMARCOM – Hulpbijtekstenbeeld.nl

Creator shoot: Sophie Willemijn

Creator shoot: Sophie Willemijn

Sophie Willemijn is theatermaker, auteur, theaterdocent, model, actrice en liedtekstschrijver.

Ze studeerde in Juni 2022 af aan de Koningstheateracademie met haar voorstelling: The Ascendant of Apollo 106; een muzikale sciencefiction-fiction-cabaret-popshow, waarin ze samen met haar perfecte versie uit een andere dimensie contact probeert te leggen met haar overleden opa.

Sophie’s werk houdt het midden tussen cabaret, muziektheater en pop. Sophie is een uitbundige maker. Verwacht catchy poptunes, flashy outfits, choreografieën, kostuumwissels en gekke verhalen. Thematieken cirkelen vaak rondom het accepteren van dat wat niet in je macht ligt (de dood, oneindigheid, het niet weten) en zelfacceptatie. Haar materiaal zou je kunnen zien als een pleidooi voor de buitenbeentjes.

Momenteel is Sophie bezig met het schrijven van een voorstelling over haar zoektocht naar de liefde als jonge vrouw op het autistisch spectrum. Het plan is om deze voorstelling vanaf maart 2024 naar de theaters te brengen.

Onlangs mocht @LISAMARCOM haar fotograferen voor haar nieuwe presskit! Het resulteerde in een geweldige creatieve samenwerking. Het is werkelijk een feest om met Sophie samen te werken.